nieuws

Ramada opent rooftop terrace op 85 meter

Hotel

Het Amsterdamse Ramada Apollo hotel opende vorige week feestelijk haar langverwachte dakterras. Op een hoogte van 85 meter het hoogste hotelterras van Nederland, met spectaculair uitzicht over Amsterdam.

Ramada opent rooftop terrace op 85 meter

General manager Alexander Kluit is een tevreden man. Ruim anderhalf jaar na de opening van het Ramada Apollo is eindelijk de kers op de taart gezet: vrijdag was de feestelijke opening van het Rooftop Terrace.

Al tijdens de bouw sprak Kluit de wens uit een rooftop terrace te realiseren, maar de forse investering en vergunningen noopten tot geduld. ‘We bieden serieuze kwaliteit, en dat vraagt een serieuze investering.’

Het hele dak moest versterkt worden en de druk gelijkmatig verdeeld. Ook de twee meter hoge glazen afscheiding rond het dakterras, met platen van bijna twee centimeter dik, was kostbaar.

Het dakterras op 85 meter hoogte geeft bijna rondom zicht op Amsterdam en kan plaats bieden aan 300 gasten.

BNR

Nu is het zo ver, en meteen gaan Kluit en het hotel voortvarend te werk om het dakterras bekendheid te geven. De opening werd kleur gegeven door de uitzending van BNR, dat het wekelijkse programma The Friday Move met Wilfred Genee vanaf het dak uitzond.

‘Dat was echt een goede uitzending, met goede gasten’, zegt Kluit. ‘Karin Bloemen was er en zij riep een paar keer op de radio dat het uitzicht zo fantastisch is. Betere pr kun je niet hebben.’ Ook de vooraankondigingen die een week lang op BNR te horen waren, vindt Kluit zeer waardevol.

Het weer hielp mee bij de opening, wat wel prettig is bij een dakterras. Bijna 300 gasten woonden de uitzending van BNR en het openingsfeest bij.

Rooftop Movies

Op het Rooftop Terrace hanteert Ramada het concept DDD (Drink, Dine, Dance), waarbij een prominente rol is weggelegd voor een tweetal Big Green Eggs.

Ook gaat Ramada in samenwerking met een evenementenorganisator feesten geven onder de titel Rooftop Sessions en wil Kluit dit seizoen vijf keer Rooftop Movies organiseren: een soort openluchtbioscoop op het dak. Gasten kunnen vooraf op internet laten weten welke film ze willen zien, het hotel maakt uit die suggesties een keuze. Gasten kunnen dan vanuit een loungebank met een cocktail in de hand die film zien.

Na Skylounge van DoubleTree By Hilton is Rooftop Terrace de tweede serieuze rooftop bar van een hotel in Amsterdam.

Reageer op dit artikel