nieuws

Wereldwijd carrière-event bij Hilton hotels

Hotel

De hotels van Hilton Worldwide in Nederland doen meet met Careers@Hilton Live, een wereldwijd carrière-event van de hotelgroep. De hele maand mei staat in het teken van Youth in Hospiyality, waarbij jonge potentiële werknemers kennis kunnen maken met Hilton.

Wereldwijd carrière-event bij Hilton hotels

Gedurende de hele maand mei organiseren de hotels en kantoren van Hilton Worldwide over de hele wereld honderden events om (jonge) werkzoekenden te informeren over een mogelijke uitdagende carrière in de horeca.

Hilton Schiphol was gastheer van een gezamenlijk evenement van alle Hilton Worldwide hotels in Nederland. Samen met In2Work, een reïntegratiebureau gespecialiseerd in het vinden van werk voor jongeren, werd een dag gehouden voor jongeren met een beperking. Ze kregen een rondleiding, uitleg over het werken in een hotel en sollicitatietips.

Workshop Soestduinen

Royal Parc Soestduinen organiseerde samen met UWV werkgeverspunt Amersfoort een ‘kijkje in de keuken. Werkloze jongeren die geïnteresseerd zijn in een baan in de horeca kregen een workshop in de keuken en een rondleiding door het hotel.

Hilton Den Haag organiseerde in samenwerking met Werkgeversservicepunt een rondleiding door het hotel voor werklozen en Hilton Rotterdam heeft via Traverse en het jongerenloket verschillende jongeren uitgenodigd voor een ‘College Tour’.

College Tour Rotterdam

General Manager Jan Rutgers en personeel van de finalist van de Dutch Hotel Award 2013 vertelden in een talkshowsetting over het werken bij Hilton en het publiek kreeg de kans om vragen te stellen. De middag werd afgesloten met een rondleiding door het hotel.

‘Jonge mensen staan nog steeds voor uitdagende carrièreperspectieven’, zegt Rutgers. ‘Het is nu dus belangrijker dan ooit dat jongeren informatie en advies krijgen over de beschikbare mogelijkheden en over de vaardigheden en eigenschappen die ze nodig hebben zodra ze met hun loopbaan starten.’

Scholieren

Als aanvulling op bovenstaande activiteiten hebben alle Nederlandse Hilton Worldwide hotels rondleidingen gehouden voor de kinderen van het personeel. Elk hotel heeft tevens leerlingen van middelbare scholen uitgenodigd om een dag mee te lopen met een medewerker van Hilton zodat zij een goed beeld krijgen van de mogelijkheden in de hospitality industrie. Ten slotte kregen studenten van de opleiding Hotelmanagement van NHTV in Breda de kans om een dag lang als PA voor een manager van Hilton te werken om zo ervaring op te doen.

Jean Faivre, Area Vice President Operations West & Zuid Europa: ‘De levendige en groeiende horecasector biedt fantastische mogelijkheden voor jonge mensen met uiteenlopende interesses en vaardigheden. Door middel van deze events bereiden wij jonge mensen voor op en verbinden wij hen met de kennis en ervaring die zij nodig hebben om goede beslissingen te nemen over hun toekomst.’

Open Doors

Careers@Hilton Live: Youth in Hospitality Month maakt onderdeel uit van de Open Doors-belofte van Hilton Worldwide, die tot doel heeft een positieve uitwerking te hebben op ten minste een miljoen jonge mensen in 2019 en hen beter voor te bereiden, zodat zij alles uit zichzelf kunnen halen.

Het maakt ook onderdeel uit van Bright Blue Futures, een wereldwijd programma om personeel te stimuleren om tijd en expertise in te zetten om jonge mensen te helpen bij het bereiken van stabiliteit, om hoop naar hun gemeenschap te brengen en ze voor te bereiden op een betere toekomst.

Reageer op dit artikel