nieuws

WestCord wint hoteltender Java eiland Amsterdam

Hotel

WestCord Hotels breidt de portefeuille uit met een nieuw hotel in Amsterdam. De onderneming van Harry, winnaar van de Misset Horeca Personality Award, en Jennifer Westers heeft de tender gewonnen die door de gemeente was uitgeschreven voor de ontwikkeling van een hotel op de Driehoek van Kop Java eiland.

WestCord wint hoteltender Java eiland Amsterdam
SeARCH

Hotel Jakarta is de naam van het hotel, dat wordt gerealiseerd op de Driehoek van Kop Java eiland. Het concept is in opdracht van WestCord Hotels ontwikkeld door SeARCH.

Harry Westers

Het wordt de zestiende loot aan de stam van Harry en Jennifer Westers, die vorig jaar opzien baarden met de aankoop van het ss Rotterdam.

Het echtpaar exploiteert in de Maasstad ook hotel New York en heeft in Amsterdam al drie hotels.

Hotel Jakarta

WestCord was één van de vijf partijen die een plan indienden, nadat in september 2013 een tender werd uitgeschreven.

Drie daarvan kregen de gelegenheid hun plannen uit te werken, waarna een vijfkoppige jury koos voor hotel Jakarta.

Financieel bod

‘Naast het unanieme oordeel van de vakjury heeft ook het financiële bod een rol gespeeld in de uiteindelijke toewijzing van de winnaar’, zo laat Gebiedsontwikkeling van de gemeente Amsterdam in een persbericht weten.

Duurzaam gebouw

‘Het bijzondere duurzame gebouw heeft een voor Nederland unieke hoogbouwstructuur in hout en een transparante geven met een doorgang naar de publieke voorzieningen als wellness, een zwembad en een ‘pasar’ met allerlei horeca- en culturele activiteiten’, zo vervolgt het persbericht.

Subtropische binnentuin

‘De grote subtropische binnentuin is door de transparantie van het gebouw een verlengstuk van de serie binnentuinen op Java eiland’, aldus Gebiedsontwikkeling.

‘WestCord gaat een culturele samenwerking aan met het Tropenmuseum voor culturele programmering.’

Horeca Top 100

Tijdens een video-interview met Misset Horeca naar aanleiding van het winnen van de Personality Award maandag 12 mei tijdens de bekendmaking van de top 100 grootste bedrijven & merken lieten Harry en Jennifer Westers al weten snel met iets te komen.

WestCord Hotels staat in die ranglijst op plek 21 met een omzet over 2013 van €67,5 miljoen (2012 €57,5 miljoen).

Reageer op dit artikel