nieuws

4,2 miljoen nieuwe hotelkamers in China komende 25 jaar

Hotel

De komende 25 jaar is er ruimte voor minimaal 3 hotelopeningen per dag in China. Volgen statistieken is er tot aan 2039 ruimte voor 4,2 miljoen nieuwe hotelkamers in China. Nooit eerder werd gesproken over dergelijke grote hoeveelheden nieuwe hotelkamers in China.

4,2 miljoen nieuwe hotelkamers in China komende 25 jaar

De ervaren Nederlandse hotelman Gert Noordzy, die tegenwoordig voor het strategisch beleggingsfonds van de Maleisische overheid werkt, wijst op een rapport over de groeimogelijkheden van het aantal hotels in China.

‘China telt momenteel ongeveer 4,9 miljoen hotelkamers. Tussen nu en 2039 gaan er nog 4,2 miljoen nieuwe kamers open volgens analisten en deskundigen. Als we 4,2 miljoen nieuwe kamers delen door de resterende 25 jaar betekent dit 168.000 nieuwe kamers per jaar, oftewel 460 per dag. Dat zijn 3 hotels van 150 kamers per dag’, aldus Noordzy.

De behoefte aan nieuwe hotels in China komt volgens Noordzy onder andere door een golf van nieuwe hotels die zich uitbreiden naar het binnenland van China. ‘En dan met name in tweede, derde en vierde rangsteden. De hotels worden ook kleiner, zoals we dat in Europa gewend zijn en in de VS zien’.

Noordzy denkt dat de groeiprognose van 4,2 miljoen nieuwe hotelkamers de komende 25 jaar nog aan de voorzichtige kant is. ‘Deze groei is conservatief te noemen als je de Chinese hotelindustrie vergelijkt met die van de VS. De Chinese middenklasse alleen is al net zo groot als de totale Amerikaanse bevolking.’.

Reageer op dit artikel