nieuws

American Hotel neemt met pijn in hart afscheid van talkshow

Hotel

De populaire talkshow RTL Late Night verlaat het American Hotel in Amsterdam. Reden voor het vertrek van de talkshow van Humberto Tan is dat de locatie te klein is geworden.

American Hotel neemt met pijn in hart afscheid van talkshow

Volgens RTL is het programma zo succesvol dat het café in het hotel, waar de opnames plaatsvinden, te klein is geworden. Het American Hotel is tijdens de tv-uitzendingen vrij toegankelijk. Gevolg hiervan is dat veel mensen een kijkje nemen bij het programma, waardoor het al snel vol wordt in het hotel.

Afgelopen weekend is in goed overleg besloten dat het programma in het nieuwe tv-seizoen niet meer terugkeert in het Amsterdamse hotel. Wel is volgens een woordvoerder van RTL de kans groot dat het programma in Amsterdam blijft. Welke locatie RTL op het oog heeft, is niet bekend.

General manager Rodolf Weytingh van American Hotel zegt helaas afscheid te moeten nemen van de talkshow. ‘Met pijn in ons hart. Door de groei van de talkshow en de alsmaar betere en grotere bands die er kwamen, kregen wij een capaciteitsvraagstuk. Wij zijn toen, hoe moeilijk dat ook was, tot deze beslissing gekomen’, aldus Weytingh.

Volgens Weytingh was een seizoen RTL Late Night een geweldige promotie voor het hotel, de omgeving en heel Amsterdam. ‘Een uur lang reuring van het Leidseplein op de landelijke tv’, aldus Weytingh die totaal 160 maal uitzendingen van de talkshow vanuit zijn hotel gehouden zag worden.

Reageer op dit artikel