nieuws

Bond en Kurhaus eens over maatregelen

Hotel

Het Kurhaus in Scheveningen en FNV Horeca hebben afspraken gemaakt om een einde te maken aan de klachten van personeel. Werknemers meldden al enige tijd intimidatie, gepest, extreem lange werkdagen en slechte betaling.

Bond en Kurhaus eens over maatregelen

Donderdag is er de hele dag ‘intensief en constructief’ gepraat, meldt persbureau ANP. Er zijn afspraken gemaakt over onder meer een nieuw systeem om overuren te registreren, de werkdruk te verlagen en voor nieuwe ondernemingsraadverkiezingen. Ook komt er een oplossing voor de afgeschafte jubileumregeling.

In de tweede helft van dit jaar krijgen medewerkers die minder verdienen dan 3000 euro bruto er per maand 1,75 procent bij. Kurhaus en vakbond evalueren in oktober of de maatregelen hebben gewerkt. De vakbond legt het akkoord met een positief advies voor aan het personeel van het hotel.

Reageer op dit artikel