nieuws

Erit de Wit terug naar Parkhotel

Hotel

Erik de Wit keert terug op zijn oude nest bij Bilderberg Parkhotel in Rotterdam en gaat daar aan de slag als general manager. Hij volgt Janneke van Beuzekom op, die naar Hotel Bilderberg in Oosterbeek gaat.

Erit de Wit terug naar Parkhotel

De Wit was van 2005 tot 2010 al eerder gm van het Rotterdamse Parkhotel. Daarna ging hij naar Hotel Manhattan, om in 2013 het Amsterdamse Conservatorium Hotel te gaan leiden. Begin dit jaar vertrok hij daar.

Eerder dit jaar begon bij Bilderberg een ‘stoelendans’, zoals De Wit het omschrijft. Veel gm’s wisselen van positie, zo ook de vertrekkend gm van Parkhotel, Janneke van Beuzekom. Zij gaat voor de groep een aanstaande verbouwing van Hotel Bilderberg in Oosterbeek leiden.

Netwerk

‘Dries van Vossen (algemeen directeur Bilderberg, red.) kwam toen bij mij, of ik niet terug wilde keren’, zegt De Wit. ‘En daar heb ik enorm zin in. Terug zijn in Parkhotel voelt echt als thuiskomen. Ik heb lang bij Bilderberg gewerkt en ook toen ik daar weg was goed contact onderhouden. Ook mijn netwerk in Rotterdam is nog altijd in tact, ik ben natuurlijk maar een jaar uit die stad weggeweest.’

Dat netwerk gaat hij hard nodig hebben, vermoedt De Wit. ‘Er zijn meer kamers bijgekomen dan er autonome groei van vraag is. Dus de professionele uitdaging is groot. In Rotterdam doe je vooral business op persoonlijke contacten. Dus mijn netwerk daar is belangrijk.’

Erik van Loo

Ook kijkt hij uit naar de opening van het nieuwe restaurant van Parkhotel, The Park, wat in samenwerking met Erik van Loo wordt opgezet. The Park gaat op 30 juni open.

Reageer op dit artikel