nieuws

Financiële injectie voor ‘Chinese Airbnb’ Tujia.com

Hotel

Tujia.com, de Chinese variant van particuliere logiesverhuurder Airbnb, heeft 100 miljoen dollar opgehaald. Met de funding wil Tujia.com snel verder groeien.

Financiële injectie voor ‘Chinese Airbnb’ Tujia.com

De site Tujia.com telt momenteel ruim 80.000 accommodaties die door particulieren worden aangeboden. Het gaat daarbij vooral om slaaplocaties in China, het moederland van Tujia.com.

Met de kapitaalinjectie van 100 miljoen dollar wil Tujia.com vooral haar sales- en marketingactiviteiten uitbouwen. De boekingssite richt zich daarbij vooral op de middelklasse, een snel groeiende groep die steeds meer geld besteedt aan reizen.

Tujia.com is sinds 2011 op de markt en wordt gezien als ‘de Chinese Airbnb’. Dergelijke sites worden door veel hoteliers gezien als concurrentie. In ons land is vooral Amsterdam populair op Airbnb. Regelmatig klagen Amsterdamse hotels over oneerlijke concurrentie.

Reageer op dit artikel