nieuws

IGC verbaasd over berichtgeving rond komst hotel aan Dam

Hotel

De Industriele Groote Club (IGC) is verbaasd over de toon van de berichtgeving over de komst van een kleinschalig hotel boven de club, aan de Amsterdamse Dam. Dat zegt IGC-directeur Richard Francke.

IGC verbaasd over berichtgeving rond komst hotel aan Dam

Het Parool meldde vorige week dat met de komst van het hotel in het gebouw Industria, waar onder meer de club huist, het hotelverbod van de gemeente genegeerd zou worden.

‘Toen de gemeente in oktober het hotelbeleid herzag en dat verbod uitsprak, werd ook meteen gemeld dat de ongeveer twintig projecten waarover al gesprekken hadden plaatsgevonden, gewoon door konden gaan’, zegt Richard Francke, directeur van de IGC.

Dat geldt ook voor het hotel op de bovenste etages van Industria, een pand van de Emmes Groep. De plannen werden twee jaar geleden al voor het eerst besproken.

21 kamers

De eigenaar wil aan de Dam een kleinschalig, luxe boutique hotel vestigen. Francke: ‘Er komen zeer waarschijnlijk 21 kamers, en niet 34 zoals Het Parool schrijft.’ Het hotel gaat de bovenste vier verdiepingen beslaan, die nu grotendeels leeg staan.

IGC verhuist in goed overleg deels. Op de bovenste van de drie etages waar de club gebruik van maakt, werd twee jaar geleden een keuken geïnstalleerd en zijn een viertal zalen van  de club. Die zalen verplaatsen naar de tweede etage van het gebouw, waar enkele ruimtes leeg staan. ‘Daar zat tot voor kort een kantoor, die ruimte was niet van ons’, zegt Francke.

IGC levert dus geen meters in, maar verhuist deels intern. De keuken blijft wel behouden, en zal zeer waarschijnlijk gedeeld gaan worden met het hotel. ‘De f&b zal grotendeels vanuit onze exploitatie verzorgd worden. De hotelexploitatie ligt wel bij de eigenaren, daar heeft IGC geen rol in.’

Reageer op dit artikel