nieuws

Joop Alberda spreekt op Hotel Management Diner

Hotel

Topsportcoach Joop Alberda spreekt op het Hotel Management Diner (HMD). Het thema van de avond is ‘futureproof door partnerships’, Alberda haakt hierop in door onder meer in te gaan op de samenwerking tussen sportequipes en hotelbedrijven en op het toekomstbestendig maken van een organisatie.

Joop Alberda spreekt op Hotel Management Diner

Joop Alberda vergaarde roem als coach van het Nederlands heren volleybalteam begin jaren ’90. In aanloop naar de Olympische Spelen van Atlanta (1996) zette hij de hele organisatie neer en keek altijd verder dan de prestatie. Het leidde uiteindelijk tot historisch Olympisch Goud. In een zinderende finale werd topfavoriet Italië met 3-2 verslagen.

Na zijn Gouden missie werd Joop Alberda door het NOC*NSF benaderd voor de functie Technisch Directeur, wat hij tot 2004 was. Met Guus Hiddink zette hij richting het Europees Kampioenschap in 2008 het Russische voetbal weer op de kaart, hij startte een platform voor coaches om de aanwezige kennis de delen en was Technisch Directeur van de Nederlandse Volleybal Bond. Ook was hij enige tijd verantwoordelijk voor de Cervélo Wielerploeg en interim Technisch Directeur bij de Atletiek Unie. Op dit moment is Joop Alberda Technisch Directeur van de KNZB.

Futureproof

Over het futureproof maken van een organisatie zegt Alberda: ‘Voor mij zijn bezuinigingen de beste momenten voor een (sport)organisatie. Het zet even weer de core business centraal . Het “vet” van de hoogconjunctuur kan eraf gesneden worden en de ware ambitieuze mensen blijven over. Het is af en toe goed om je organisatie tegen het licht te houden. Wat doen we? Is dat efficiënt? Behoort dat tot onze verantwoordelijkheid en kan het ook effectiever? Goede vragen die het proces weer scherp maken en de keuzes helder.’

Dutch Hotel Award

Hierop, en op zijn tijd als coach en technisch directeur, zal Alberda ingaan tijdens het Hotel Management Diner. Op die avond, 26 juni in Crowne Plaza Promenade Den Haag, wordt ook de Dutch Hotel Award uitgereikt aan één van de drie finalisten: Hotel Wesseling in Dwingeloo, Radisson Blu Amsterdam of Postillion Deventer.

Meld u hier aan voor het HMD

Reageer op dit artikel