nieuws

Starwood eerste hotelmerk met Google Glass-app

Hotel

Starwood Hotels & Resorts introduceerde vorige week als eerste hotelmerk ter wereld een reserveringsapp die specifiek is ontwikkeld voor Google Glass. Ook werd vorige week de Glass-app Hotel Near Me van OTA Destinia gelanceerd.

Starwood eerste hotelmerk met Google Glass-app

In één week komen de twee eerste apps op de markt die speciaal voor Google Glass zijn ontwikkeld. OTA Destinia lanceerde Hotel Near Me, waarmee alle op de site van Destinia beschikbare hotelkamers in de omgeving van de Glassdrager kunnen worden bekeken, gefilterd op prijs en direct geboekt. Ook navigeert de bril de drager naar de voordeur van het geboekte hotel.

Starwood kwam daarnaast als allereerste hotelmerk ter wereld met een eigen Glass-app. Met die SPG-app (Starwood Preferred Guest) kunnen gasten hun account bekijken, en ook de ruim 1200 Starwood hotels wereldwijd. Ook kunnen direct reserveringen worden gedaan in de app, die speciaal is gebouwd voor de Google Glass.

Draagbare technologie

‘Reizigers zijn meer dan ooit op de hoogte van technologische ontwikkelingen, en draagbare technologie is het nieuwste platform waarop informatie makkelijk toegankelijk is zodat de behoeften van onze gasten kunnen worden ondersteund en hun reiservaring kan worden verbeterd’, zegt Chris Holdren, SVP SPG & Digital voor Starwood Hotels & Resorts.

‘We willen deze nieuwe technologieën onder de loep nemen en lessen trekken uit de interacties die onze gasten hiermee hebben. Op deze manier kunnen we op elk moment van hun reis de beste ervaringen blijven leveren – vanaf het moment dat onze gasten over hun volgende bestemming dromen, tot het moment dat ze bij ons aan de deur kloppen en daarna.’

De SPG-app voor Google Glass is ontworpen en volledig in elkaar gezet door het interne team van technisch deskundigen van Starwood, met als doel het leveren van een naadloze ervaring voor haar gasten.

In Amerika zijn de Google-brillen al te koop (voor zo’n 1500 dollar), in Nederland is de Glass nog niet verkrijgbaar.

Discussieer op Misset Connect mee over de mogelijkheden van Google Glass voor de horeca

Reageer op dit artikel