nieuws

Travelbird op zwarte lijst bij ANVR

Hotel

Travelbird is door reisorganisatie ANVR voorlopig op de zwarte lijst gezet, omdat het volgens de ANVR niet of onvoldoende kan aantonen dat het financieel garant staan wanneer het bedrijf failliet gaat. Travelbird heeft inmiddels een aanvraag gedaan bij garantiefonds SGR.

Travelbird op zwarte lijst bij ANVR

ANVR zegt dat als Travelbird nu failliet zou gaan, hun klanten niet de garantie hebben dat ze hun geld terugkrijgen of dat ze teruggehaald kunnen worden uit het buitenland. ‘Wanneer dat gebeurt, wordt de hele reisbranche erop aangekeken’, zegt een woordvoerder van ANVR.

In Het Parool laat directeur Symen Jansma van Travelbird weten dat het bedrijf een aanvraag heeft lopen bij de SGR. Jansma zegt dat de ANVR met het op de zwarte lijst plaatsen van Travelbird, haar leden probeert te beschermen tegen concurrentie.

Volgens Jansma is de ANVR een vereniging voor grote, traditionele reisbedrijven. Travelbird is een online reisorganisatie met dagelijkse aanbiedingen, geselecteerd uit een groot aanbod.

Reageer op dit artikel