nieuws

‘Van Gogh gaat 180.000 toeristen trekken

Hotel

Het Van Gogh-jaar, dat volgend jaar wordt gehouden in Nederland, trekt naar verwachting 180.000 buitenlanders naar Nederland. Dat meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Volgens ramingen van het bureau zullen de Van Gogh-liefhebbers ongeveer 50 miljoen euro uitgeven.

‘Van Gogh gaat 180.000 toeristen trekken

In 2015 is het 125 jaar geleden dat schilder Vincent van Gogh stierf. Het thema van de herdenking luidt ‘Van Gogh 125 jaar inspiratie’. Op verschillenden locaties, waaronder enkele musea, vinden activiteiten plaats. Het complete programma is na de zomer gereed.

Naar verwachting komen de meeste bezoekers uit België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook in Italië, Spanje en de Verenigde Staten wordt Van Gogh in de schijnwerpers gezet.

De activiteiten vinden plaats op de verschillende plekken waar Van Gogh gedurende zijn leven heeft gewerkt en gewoond, en in de musea waar zijn werk wordt bewaard, onderzocht en getoond.

Reageer op dit artikel