nieuws

Aantal faillissementen in de horeca daalt verder

Hotel

In het eerste half jaar van 2014 zijn er in Nederland in totaal 4010 bedrijven failliet gegaan, dit is ruim 22 procent minder dan in dezelfde periode van 2013 (5154 faillissementen). Horeca liet een daling van 12 procent zien.

Aantal faillissementen in de horeca daalt verder

In het eerste kwartaal was al een daling te zien van het aantal faillissementen en deze daling zet nu verder door in het tweede kwartaal van 2014. Het is voor het eerst sinds de start van de economische recessie dat het aantal faillissementen niet stijgt in ons land, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

In de horeca was in 2012 al een daling van het aantal faillissementen, vorig jaar een stijging en in de eerste helft van dit jaar is opnieuw een daling te zien. Het aantal faillissementen daalde de afgelopen zes maanden met ruim 12 procent vergeleken met een jaar eerder.

Het aantal failliete restaurants is in het afgelopen half jaar met ruim 14 procent afgenomen. Een jaar eerder was er nog een stijging van ruim 23 procent. Opvallend is dat het aantal failliete hotels het afgelopen half jaar juist is toegenomen met 57 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Reageer op dit artikel