nieuws

Airbnb lanceert dienst voor zakelijke reiziger

Hotel

Airbnb gaat zich nadrukkelijk richten op de zakelijke markt. De verhuurder van particuliere logiesaccommodaties heeft maandag 28 juli Business Travel gelanceerd. De dienst is bedoeld voor ondernemingen die regelmatig zakenreizen regelen voor werknemers.

Airbnb lanceert dienst voor zakelijke reiziger

De lancering van Business Travel wordt gemeld door Emerce. Airbnb opent daarmee de aanval op de zakelijke markt. De dienst is bedoeld voor ondernemingen die met op frequente basis zakenreizen regelen voor werknemers.

Samenwerking

Uit het artikel blijkt dat Airbnb een exclusieve samenwerking is aangegaan met Concur, wiens zogenoemde Triplink-systeem al door een groot deel van de Fortune 100-ondernemingen wordt gebruikt.

800.000 locaties

Voor de nieuwe dienst kunnen volgens Emerce zo’n 800.000 locaties worden geselecteerd die geschikt zijn voor zakenmensen.

Draadloos internet

Daaronder volledige woningen, maar bijvoorbeeld ook huisboten. De beschikbaarheid van draadloos internet is daarbij een van de belangrijkste dingen.

Airbnb richt zich naar eigen zeggen vooral op zakenlieden die wat vrije dagen willen vastknopen aan hun zakelijke verblijf.

Restaurants

In juni liet de onlineverhuurder van particuliere logiesaccommodaties al weten zich ook te gaan richten op de restaurantsector.

Reageer op dit artikel