nieuws

Dubai wil 100 hotels in overdekte stad

Hotel

Dubai wil een complete overdekte stad bouwen met zo’n 100 hotels en appartementen, samen goed voor 20.000 hotelkamers. ‘Mall of the World’, zoals het project heet, mikt op 180 miljoen bezoekers per jaar.

Dubai wil 100 hotels in overdekte stad

Afgelopen week werd een video gepresenteerd waarin de extreem ambitieuze plannen te zien zijn. Dubai Holding wil 48 miljoen vierkante meter benutten om een overdekte stad met airconditioning te bouwen.

Aanpalend aan de overdekte stad moeten zeker honderd hotels en appartementen komen. De overdekte stad moet het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld worden en krijgt verschillende districten zoals New Yorks Broadway, de Ramblas van Barcelona en Londons Oxford Street.

Het complex wordt in fasen gebouwd. Met het project is een investering gemoeid van bijna 7 miljard dollar, uitgesmeerd over de komende tien jaar. Afgelopen week kwamen foto’s en video’s over het project naar buiten. Deze zorgden voor enorm veel reacties in de hotel en bouwwereld.

Reageer op dit artikel