nieuws

Hilton Rotterdam gaat eigen honing produceren

Hotel

Hilton Rotterdam gaat als eerste Rotterdamse hotel, en als eerste Hilton in Nederland, in de eigen honingproductie voorzien. Het hotel werkt daarvoor samen met stadsimker Balten Schalkwijk – en diens bijen.

Hilton Rotterdam gaat eigen honing produceren

De bijenkasten doen het goed op het dak van het Hilton. Balten Schalkwijk, die zich als hobbyimker sterk maakt voor structurele toename van het aantal bijenkasten in de Maasstad, constateert met genoegen de groei van de bijenvolken op het dak.

‘Er kunnen alweer een paar korven bij’, zegt hij opgetogen. Jan Rutgers van Hilton Rotterdam omarmde het initiatief van de stadsimker enthousiast: ‘Als jongetje hield ik samen met een vriendje bijen, ik proef nog hoe lekker eigen honing smaakt. Maar we willen als Hilton vooral ook het uitgangspunt ondersteunen om de natuur meer bij de stad te betrekken. Wij staan bekend om onze strikte duurzaamheidprincipes en wat past er dan beter, dan zo’n gezond initiatief.’

Bang dat hotelgasten of passanten gestoken kunnen worden, is Rutgers niet. ‘De bijenkasten op het dak van de 2e verdieping bieden een gezellig schouwspel vanuit de hotelkamers en vanaf de straat, maar de beestjes kiezen een voor mensen veilige vliegroute’, verklaart de hotelmanager.

Imker Schalkwijk verwacht in augustus voor het eerst te kunnen ‘slingeren’, zoals het oogsten van honing heet, waarna de eigen honing in Hilton Rotterdam een vaste plek zal krijgen op het ontbijtbuffet. Ook kunnen gasten een potje Rotterdamse honing kopen voor thuis.

Reageer op dit artikel