nieuws

Librije’s Hotel krijgt permanente overkapping

Hotel

De binnenplaats van Librije’s Hotel wordt eindelijk permanent overkapt, met een ‘boomconstructie’ en glazen dak. De plannen dateren al uit 2007, maar de forse uitgave weerhield Jonnie en Thérèse Boer van de realisatie.

Librije’s Hotel krijgt permanente overkapping

Eigenlijk wilden Thérèse en Jonnie Boer al in 2007 bij de complete verbouwing van de voormalige gevangenis ’t Spinhuis tot Librije’s Hotel dat de binnenplaats overkapt zou worden. ‘Maar het geld was op’, zegt Thérèse Boer tegen De Stentor. Dus werd er voor die binnenplaats een tijdelijke overkapping bedacht, van zeil.

Nu er wel geld voor is, komt de kap er alsnog. ‘Het moest meteen goed en volledig kloppen’, zegt Jonnie. ‘Dus ook geluiddicht, zodat de hotelgasten én de buren geen last hebben van muziek of feestgeluiden.’

Boomvorm

Er wordt op dit moment hard gewerkt, als de familie Boer terugkomt van vakantie moet het dak klaar zijn. De tekening is gemaakt door dezelfde architect die destijds de verbouwing tot hotel gedaan heeft: Maarten Fritz. Het idee voor de boomvorm komt van het echtpaar Boer. Jonnie: ‘Het is een boom, met takken. Daar komen glazen platen tussen’.

Slim klimaatsysteem

Het dak bevat een slim klimaatsysteem dat in tien minuten het binnenklimaat kan regelen. Ook kan een deel, zo’n 16 vierkante meter, van het dak open. Dat gebeurt automatisch als weersveranderingen daarom vragen. In de stam van de boom zit een luchtverversingsysteem.

Met de plaatsing van de overkapping wordt ook Librije’s Winkel naar het hotel verhuisd. Ook het gezin verhuist: ze woonden in het appartement boven de winkel maar hebben een huis elders in Zwolle gekocht, schrijft de Overijsselse krant.

Reageer op dit artikel