nieuws

Lichtgevend tapijt biedt hotels mogelijkheden

Hotel

Een nieuwe trend in signage wordt misschien wel lichtgevend tapijt. Philips en tapijtmaker Desso hebben ‘luminous carpet’ ontwikkeld: ledlampjes verwerkt het tapijt.

Lichtgevend tapijt biedt hotels mogelijkheden

De lichtgevende tapijten kunnen oplossingen bieden voor bijvoorbeeld looproutes of zelfs kamernummers. Ook zijn toepassingen te bedenken voor meetings of evenementen.

De tekst of symbolen kunnen voorgeprogrammeerd worden, maar ook met verschillende devices via het gebouw beheersysteem. De ultradunne ledpanelen in de luminous carpets, die alle kleuren kunnen aannemen, zijn beschermd tegen eventueel gemorste vloeistof.

Dynamisch doek

Ed Huibers, Marketing en Sales Director bij Philips. ‘Deze innovatie transformeert de interactie tussen mensen en een ruimte op fundamentele wijze. Het verandert de vloer in een dynamisch doek met eindeloze mogelijkheden die spelen met onze zintuigen en onze natuurlijke behoefte om licht op te zoeken.’

De nieuwe vinding van Philips en Desso wordt op verzoek van Rem Koolhaas getoond op de architectuur biënnale in Venetië.

‘Innovatie is de drijfveer voor alles wat we doen’, zegt Desso CEO Alexander Collot d’Escury. ‘Opgebouwd rond drie centrale pijlers: Creativiteit, Functionaliteit en Cradle to Cradle. We vinden het fantastisch dat een nieuw tapijt, het resultaat van een stimulerende samenwerking met Philips, getoond wordt op de Architectuur Biënnale van Venetië.’

De Luminous Carpets op basis van LED zijn verkrijgbaar in Nederland en Engeland en op korte termijn ook in Duitsland en Frankrijk.

Reageer op dit artikel