nieuws

Meer dan 300 nieuwe hotels in Duitsland

Hotel

In Duitsland wordt momenteel aan 309 hotels gebouwd. Berlijn en Hamburg zijn daarbij de grootste markten met respectievelijk 24 en 25 projecten in de steigers. Ook bij de oosterburen zijn vastgoedinvesteerders verzot op hotelstenen.

Meer dan 300 nieuwe hotels in Duitsland

De afgelopen vijf jaar openden zo’n 350 nieuwe hotels in Duitsland, en de groei gaat onverminderd door. Tegen het einde van dit jaar zijn er 67 nieuwe hotels geopend in Duitsland. Dit meldt Tophotelprojects.com.

In de voorbije jaren was elke vierde nieuwe kamer er een in Berlijn. Op dit moment worden in Berlijn 24 nieuwe hotels gebouwd, één minder dan in Hamburg. München krijgt er 19 hotels bij, waaronder een 270 kamers tellend exemplaar voor werknemers van BMW.

Verder wordt in Duitsland de grootste toename in het budget-segment verwacht. In München opent onder meer een vestiging van Wyndhams budgetmerk Super8. Hotelmerk B&B opende in de afgelopen vijf jaar al 39 hotels in Duitsland, Motel One 29. Accor opende 20 nieuwe Ibis hotels in die periode en heeft er nog eens 17 in de pijplijn.

Reageer op dit artikel