nieuws

Mobiele boekers beslissen last minute

Hotel

Reizigers zoeken en boeken steeds vaker last minute hotelovernachtingen met hun smartphone of tablet. Dit blijkt uit gegevens van Hotels.com. Reizigers gebruiken de mobiele app van de boekingssite vooral tijdens de reis.

Mobiele boekers beslissen last minute

Bijna een derde (31 procent) van alle mobiele boekingen die reizigers uit Europa in het eerste kwartaal van dit jaar maakten via de app van Hotels.com, was bestemd voor een overnachting op dezelfde of de volgende dag.

Meer dan de helft (54 procent) van alle mobiele hotelboekingen was voor een kort verblijf van één nacht. Deze cijfers laten zien dat veel reizigers de mobiele app gebruiken om ‘on the go’ een hotelkamer te zoeken en boeken.

Lastminute

‘Mobiel boeken is een steeds belangrijkere wens van moderne reizigers’, zegt Alison Couper van Hotels.com. ‘Ze beslissen last minute over hun reisplannen, laten zich ter plekke inspireren en zijn altijd en overal verbonden met het internet.’

In de eerste drie maanden van dit jaar boekten reizigers uit Europa via de mobiele app van Hotels.com het vaakst een viersterrenhotel. Dat geldt ook voor mobiele boekers uit Nederland. iPhone en iPad gebruikers hebben een voorkeur voor viersterrenaccommodaties, terwijl gebruikers van Android vaker kiezen voor een driesterrenhotel.

Amsterdam

Reizigers uit Nederland zochten via de mobiele app van Hotels.com het vaakst naar hotels in Amsterdam, gevolgd door Parijs, New York, Londen en Barcelona.

Reizigers hebben via de app van Hotels.com toegang tot ruim 290.000 hotels en 20.000 exclusieve last minute aanbiedingen. Mobiele apps maken reizigers minder afhankelijk van vooropgezette reisplannen en beter voorbereid op onvoorziene omstandigheden. De app van Hotels.com is gratis.

Reageer op dit artikel