nieuws

Princess Hotel Collection accepteert bitcoins als betaalmiddel

Hotel

Het nieuwe Princess Hotel Collection van Full House Hospitality Management en Aad Ouborg accepteert als eerste hotelketen wereldwijd de ‘nieuwe munteenheid’ bitcoins als officieel betaalmiddel.

Princess Hotel Collection accepteert bitcoins als betaalmiddel

Ook Easyhotels kunnen worden geboekt en betaald met bitcoins, maar dat verloopt niet via de eigen site. Boekingsorganisatie Destinia accepteert al langer bitcoins als betaalmiddel. In de VS kan ook bij Expedia met de digitale munt betaald worden.

‘Naast al onze andere initiatieven laat ook dit initiatief het verfrissende, eigentijdse karakter van Princess Hotel Collection zien’, aldus Tim Vissers, operationeel directeur.

Risico

Bij Princess wordt de nieuwe manier van betalen mogelijk gemaakt door samenwerking met het bedrijf Bittrust. Dit bedrijf zet de betaalde bitcoins direct om in euro’s, zodat de nog altijd sterk schommelende koers van de digitale munt geen risico voor de hotelgroep oplevert.

Bitcoin betalingen worden geaccepteerd bij boekingen via de eigen website van Princess Hotel Collection. De eerste 25 gasten die met BitCoins betalen worden bovendien getrakteerd op een fles champagne.

Reageer op dit artikel