nieuws

Succesvol eerste Hotel Management Diner

Hotel

Hoofdredacteur Martine Zuil van Misset Horeca kijkt terug op een geslaagde eerste editie van het Hotel Management Diner. ‘Ik zie een nieuwe traditie voor me.’ Ruim honderd deelnemers waren aanwezig in Crowne Plaza Promenade Den Haag.

Succesvol eerste Hotel Management Diner

Meteen bij aanvang van de avond zette Zuil iets recht: het is niet de eerste editie van het Hotel Management Diner. Jaren geleden organiseerde Misset Horeca dit diner elk jaar, dus het is eigenlijk terug van weggeweest.

De sfeer was prima onder de ruim honderd deelnemers. Zij kwamen om collega’s te ontmoeten, te luisteren naar keynote speaker Joop Alberda of omdat ze kans maakten op een van de twee prijzen die werden uitgereikt: de eerste Misset Hotel Personality Award en de Dutch Hotel Award.

Nieuwe traditie

Het was een geslaagde eerste editie. Volgens Zuil is een nieuwe traditie geboren en ze sprak de hoop uit volgend jaar te groeien naar 150 deelnemers. Ook de organisatie van de Dutch Hotel Award, die hun jaarlijkse prijs op het evenement uitreikte, is tevreden over de avond.

Het tempo zat er met avondvoorzitter Tom van ’t Hek lekker in. Soepel ging het van borrel buiten naar dinertafel, waar na het voorgerecht de eerste prijs werd uitgereikt: de Misset Hotel Personality Award, die naar Camille Oostwegel ging.

Joop Alberda

Het tussengerecht werd weer buiten geserveerd, waarna in een hernieuwde tafelindeling kon worden geluisterd naar Joop Alberda, de gouden coach van het mannenvolleybalteam op de Spelen van 1996 in Atlanta en daarna bestuurder in verschillende sportbonden.

Hij ging in op de parallellen tussen topsport en hotellerie en fêteerde zijn publiek op ervaringen in hotels tijdens grote sportevenementen. Ook benadrukte hij het onderschatte belang van een goed hotel vooraf en tijdens een toernooi. Nog altijd memoreren leden van dat gouden volleybalteam aan hun verblijf in Bilderberg Parkhotel Rotterdam tijdens de voorbereiding op de spelen.

Dutch Hotel Award

Na Alberda werd het hoofdgerecht geserveerd, waarna het tijd was voor de uitreiking van de Dutch Hotel Award door partner Trust Hospitality. De elfde editie van de prijs ging naar het team van Postillion Deventer.

Na het dessert en koffie kon worden teruggeblikt op een plezierige en afwisselende avond, waarbij een flink aantal grote namen uit de Nederlandse hotellerie aanwezig was. Op naar volgend jaar.

Bekijk hier een fotoreportage van de avond

En hier een sfeervideo

Reageer op dit artikel