nieuws

‘Zestig procent kiest hotel op basis van aantal sterren

Hotel

Ruim zestig procent van de Nederlanders laat de keuze voor een hotel afhangen van het aantal sterren dat een hotel heeft. Met name jongeren (66 procent) en ouderen (65 procent) vinden dit belangrijk.

‘Zestig procent kiest hotel op basis van aantal sterren

Dit zegt Logis Hotels op basis van eigen onderzoek onder 612 Nederlanders die het afgelopen jaar een of meerdere nachten verbleven in een hotel in Nederland. ‘Gasten gaan in belangrijke mate af op het aantal sterren dat aan een hotel is toebedeeld,’ zegt Wim Wildeboer, voorzitter van Logis Hotels Nederland.

‘Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim 42 procent van de Nederlanders een aparte classificering van het restaurant in een hotel aantrekkelijk vindt. Slechts 19 procent ziet dit niet zitten.’

Hotelclassificatie

Per 1 januari 2015 neemt de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de classificatie over van het Bedrijfschap Horeca en Catering. Dit betekent dat het systeem vrijwillig wordt: hoteliers kiezen voor een classificatie op basis van de huidige Nederlandse Hotel Classificatie-normen (NHC) of voor aansluiting bij het Europese Hotelstars Union-classificatiesysteem. Daarnaast vervalt de bescherming op het woord ‘hotel’, waardoor iedereen die kamers verhuurt, deze naam kan gaan voeren.

Reageer op dit artikel