nieuws

109 euro per hotelnacht deze zomer

Hotel

Amsterdam is de meest door Nederlanders geboekte bestemming van deze zomer is. In het buitenland vinden Nederlanders Londen het meest interessant. Gemiddeld gaf een reiziger 109 euro per nacht uit aan de hotelovernachtingen en worden de hotels gemiddeld 94 dagen voor vertrek geboekt.

109 euro per hotelnacht deze zomer

Dit blijkt uit onderzoek van de hotelzoekmachine Trivago.nl. Het onderzoek toont ook aan dat Nederlanders deze zomer gemiddeld 109 euro per nacht uitgeven aan hun hotelovernachtingen en worden de hotels gemiddeld 94 dagen voor vertrek geboekt. Als Nederlanders op zoek gaan naar een hotel voor hun vakantie, dan klikken ze online op prijzen van gemiddeld 114 euro. De uiteindelijke keuze valt echter lager uit, Nederlanders spenderen voor hun hotelovernachtingen gemiddeld 109 per nacht.

Maastricht en Rotterdam

Bijna een kwart (23,5 procent) van alle binnenlandse hotelboekingen worden gemaakt in onze hoofdstad. Op de tweede plaats staat Den Haag met een kleine 10 procent en met 7,5 procent staat Maastricht op de derde plek. Gevolgd door Rotterdam, Valkenburg, Noordwijk, Utrecht, Haarlemmermeer, Eindhoven en op plaats tien Groningen.

De top drie van buitenlandse bestemmingen bestaat naast Londen uit Parijs en Barcelona. Deze laatste stad nam vorig jaar nog de nummer één positie in.

Nederlanders boeken hun hotels gemiddeld 94 dagen van tevoren. Maar zoeken gemiddeld gezien een stukje vroeger, namelijk 111 dagen voor vertrek. Dit betekent dat Nederlanders die een hotel zoeken niet direct boeken, ze nemen de tijd om te besluiten waar ze willen verblijven.

Reageer op dit artikel