nieuws

Amsterdam en Londen populairst bij Nederlandse toerist

Hotel

Amsterdam is nog altijd de meest geboekte Nederlandse hotelbestemming, meldt hotelzoekmachine Trivago. De vakantietrends van deze zomer laten zien dat Amsterdam de meest door Nederlanders geboekte bestemming van deze zomer is. In het buitenland vinden Nederlanders Londen het meest interessant. Nederlanders geven deze zomer gemiddeld €109 per nacht uit aan hun hotelovernachtingen.

Amsterdam en Londen populairst bij Nederlandse toerist

Bijna een kwart van alle binnenlandse hotelboekingen worden gemaakt in Amsterdam. Daarmee is de hoofdstad veruit het populairst. Op de tweede plaats staat Den Haag met een kleine 10 procent en met 7,5 procent staat Maastricht op een derde plek.

Londen verslaat Barcelona

Buiten Nederland is Londen dit jaar de meest favoriete hotelbestemming, maar de Franse hoofdstad Parijs is dit jaar ongeveer net zo populair. Het altijd populaire Barcelona zakt deze zomer naar de derde plek. Vorig jaar stond de Catalaanse stad nog op nummer één.

Nederlander koopjesjager

Als Nederlanders op zoek gaan naar een hotel voor hun vakantie, klikken ze, volgens Trivago, online op prijzen van gemiddeld €114. Hun uiteindelijke keuze valt echter lager uit, Nederlanders spenderen voor hun hotelovernachtingen gemiddeld €109 per nacht. Nederlanders zijn wat dat betreft koopjesjagers, we gaan over het algemeen voor de iets lagere prijs.

Noren geven meeste uit

Spanjaarden klikken bij het zoeken naar hotels op prijzen van gemiddeld €108, maar boeken vervolgens voor gemiddeld €122 per nacht. Ook bij de Britten lijkt luxe het te winnen van de prijs, de Britten zoeken naar gemiddeld €132 en boeken voor €140. Noren geven het meeste geld uit aan hun hotelovernachtingen: gemiddeld €152 per nacht.

Vroeg boeken

Nederlanders boeken hun hotels gemiddeld 94 dagen van tevoren. Maar zoeken gemiddeld 111 dagen voor vertrek. Men neemt dus de tijd om te beslissen. Ook Belgische en Oostenrijkse online boekers hebben volgens Trivago veel tijd nodig om tot een besluit te komen. Spanjaarden en Grieken hebben de minste tijd nodig, Grieken boeken gemiddeld gezien al na drie dagen en Spanjaarden boeken dezelfde dag nog.

Reageer op dit artikel