nieuws

Couchsurfing heeft directie rond

Hotel

Couchsurfing, een internationaal netwerk van particuliere logiesaanbieders, heeft interim-ceo Jennifer Billock voor vast aangesteld. Daarnaast heeft het de directie uitgebreid, onder andere met ex-topman van Expedia, Erik Blachford.

Couchsurfing heeft directie rond

Daarmee lijkt de rust terug te keren bij het bedrijf dat als concurrent wordt gezien voor hotels. Vorig jaar oktober stapte Tony Espinoza op als ceo en werd Jennifer Billock aangesteld als interim-ceo. Deze week maakte het bedrijf bekend dat Billock de vaste ceo wordt.

Daarnaast is bekendgemaakt dat Erik Blachford is toegetreden als executive chairman. Blachford is voormalig ceo van Expedia, ’s werelds grootste online reisbureau. Verder is de directie versterkt met Joel Culter, co-founder van National Leisure Group en voormalige directielid van prijsvergelijker Kayak.

De nieuwe directie wil een eind maken aan financiële tegenslagen en het gemor van gebruikers van Couchsurfing. Inmiddels telt Couchsurfing meer dan 9 miljoen leden die actief zijn in meer dan 120.000 steden wereldwijd. Recent haalde het gastvrijheidsnetwerk ruim 20 miljoen dollar op om te investeren. De nieuwe ceo verwacht niet dat er op korte termijn nog een geld wordt opgehaald om te investeren.

CouchSurfing is het grootste internationale, op internet gebaseerde gastvrijheidsnetwerk. Leden van Couchsurfing kunnen andere leden vragen om overnachting, en men kan aangeven of men een slaapplek ter beschikking heeft voor andere mensen. Couchsurfing wordt gezien als soortgelijk netwerk als Airbnb. Vanuit de hotelbranche wordt met argusogen gekeken naar de ontwikkeling van dit soort netwerken. Veel hoteliers zien particuliere logiesaccommodaties als oneerlijke concurrentie.

Reageer op dit artikel