nieuws

Diversiteit door heel Amsterdam tijdens derde Hotelnacht

Hotel

Amsterdamse hotels openen in het weekend van 17 en 18 januari de deuren voor hun stadgenoten. Het is de derde keer dat inwoners van de hoofdstad kennis kunnen maken met de hotels binnen hun stadsgrenzen. Luxe hotels, innovatieve budgetconcepten en nieuwkomers: de diversiteit is groot. Daarnaast is er ook steeds meer spreiding van hotels in de hoofdstad: ‘Oost en West zijn booming.

Diversiteit door heel Amsterdam tijdens derde Hotelnacht

Aan deze derde editie van de Amsterdamse Hotelnacht doen meer dan veertig hotels mee. Luxe hotels als Seven One Seven, De L’Europe, Conservatorium en het Amstel, iconen als Krasnapolsky en Victoria, maar ook innovatieve budgetconcepten als Ecomama en Meininger. Ook nieuwkomers als art’otel en Room Mate Aitana laten zien dat ze er niet alleen zijn voor toeristen, maar juist ook voor de Amsterdammer.

Amsterdam wordt groter

Wat opvalt is dat de hotels steeds meer verspreid liggen door de hele stad. ‘Amsterdam wordt steeds groter’, zegt organisator Vincent van Dijk. ”Het’ gebeurt echt niet meer alleen in het Centrum. Hotels als Ramada Apollo, De Hallen en Hotel Not Hotel laten zien dat Amsterdam West in opkomst is. Dat geldt overigens ook voor Oost, waar veel bijzondere nieuwe hotels bijgekomen.’

Wereldwijde belangstelling

Vanuit de hele wereld is belangstelling voor het hotelevenement, dat gezien wordt als hét toonbeeld van gastvrijheid en als middel om van inwoners stadsambassadeurs te maken. Vorig jaar deden meer dan 7500 Amsterdammers mee aan de Hotelnacht. Dit jaar zijn er extra tickets beschikbaar omdat het aantal hotelfeestjes wordt uitgebreid.

Reageer op dit artikel