nieuws

Gasten bepalen in Franse hotels zelf kamerprijs

Hotel

Vijf drie- en viersterrenhotels in Parijs hebben een systeem gelanceerd waarbij gasten zelf bepalen wat ze willen betalen. De initiatiefnemers hopen met het experiment op een eerlijke manier een beeld te krijgen van wat de kamer waard is.

Gasten bepalen in Franse hotels zelf kamerprijs

Over het experiment van de vijf drie- en viersterrenhotels, die wel iets buiten het centrum van Parijs zijn gelegen, wordt geschreven door ANWB.nl.

Nog tot en met 10 augustus kunnen gasten betalen wat ze zelf willen, mits de boeking is gedaan via de website Payezcequevousvoulez.fr.

Vertrouwen in gasten

De eigenaren hebben er vertrouwen in dat gasten geen misbruik maken van het systeem en dat ze betalen wat de kamer waard is.

‘Het is een eerlijke manier om een beeld te krijgen wat de kamer waard is en het geeft veel vertrouwen aan de gasten’, zo citeert ANWB.nl Aldric Duval, de bedenker van het idee en tevens directeur van een van de deelnemende hotels.

Waardebepaling achteraf

Gasten bepalen hun prijs op basis van hun indruk van het hotel, de kamer en de service. Mocht het experiment een succes worden, dan wordt deze mogelijk verlengd.

Begin dit jaar schreven we over een soortgelijk initiatief van café Trust aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam.

Misset Horeca Connect

Praat mee over dit onderwerp op ons platform voor horecaprofessionals Misset Horeca Connect. Waardebepaling achteraf, wat een goed idee!

Reageer op dit artikel