nieuws

Hotel zet paspoort vandaal op internet

Hotel

Hotel Old Dutch in Bergen op Zoom heeft een kopie van het paspoort van een vrouw die in april voor ruim duizend euro schade aanrichtte in het hotel op internet gezet, in de hoop dat de vrouw achterhaald kan worden en de schade vergoedt.

Hotel zet paspoort vandaal op internet

Hotelier Jeroen van Maurik was zo kwaad dat hij het paspoort op de Facebookpagina van het hotel plaatste. Hij kreeg voldoende tips en aanknopingspunten binnen en heeft de afbeelding inmiddels weer verwijderd.

In april sloopte de vrouw een kamer in hotel Old Dutch in Bergen op Zoom, waarbij voor ruim €1000 schade werd aangericht aan meubels en textiel, meldt Omroep Brabant.

Het is niet voor het eerst dat horecaondernemers Facebook inzetten als opsporingsmiddel. Vorig jaar plaatste Kees Ripmeester een opmerkelijke video van een inbraak in zijn brasserie Tivoli in Oudenbosch op Facebook. Daar was toen veel media aandacht voor.

Riskante aanpak

Dit is overigens een riskante aanpak: volgens de wet Bescherming Persoonsgegevens riskeert een ondernemer die beveiligingsbeelden of paspoortgegevens openbaar maakt een boete die kan oplopen tot €19.500.

Bekijk het dossier Criminaliteit voor meer informatie of download onze whitepaper

Reageer op dit artikel