nieuws

KHN neemt hotelclassificatie over

Hotel

De hotelclassificatie verandert van eigenaar. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) neemt het beoordelingssysteem voor hotels over van het bedrijfschap Horeca en Catering.

KHN neemt hotelclassificatie over

Vanwege het stoppen van het bedrijfschap Horeca en Catering eind dit jaar komt de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) vanaf 2015 in handen van KHN.

Hoe de toekomst van de hotelclassificatie eruit ziet, is nog onduidelijk. KHN stelt een projectgroep samen die de classificatie na 2014 moet vormgeven. Insiders melden dat de kans groot is dat het een vrijwillig systeem wordt waarbij de huidige normen worden voortgezet of waarbij aansluiting wordt gezocht bij het Europese classificatiesysteem Hotelstars Union.

KHN gaat bij het leden via een enquête inventariseren wat de behoefte is onder hoteliers. Ook zoekt de belangenorganisatie toenadering met hotelketens hoe zij denken over de toekomst van het beoordelingssysteem. Op korte terwijl wordt verwacht dat er meer duidelijkheid komt over de toekomst van de NHC.

Sinds 1969 worden hotels in ons land ingedeeld op basis van sterren, variërend van 1 tot 5 sterren. Nederland telt momenteel 173 hotels met één ster. 357 met twee sterren. 940 met drie. 504 met vier en 25 met vijf sterren.

Reageer op dit artikel