nieuws

Meetberry.nl gelanceerd: ‘De Airbnb voor vergaderen

Hotel

Maayke Schlee heeft Meetberry.nl gelanceerd. Met het onlineplatform biedt ze leegstaande ruimtes aan voor vergaderingen. De ondernemer heeft zich laten inspireren door kameraanbieder Airbnb. ‘De kampioen van de sharing economy’, aldus Schlee.

Meetberry.nl gelanceerd: ‘De Airbnb voor vergaderen

‘Het nieuwste voorbeeld van de sharing economy’, zo noemt ondernemer Maayke Schlee (25) haar initiatief Meetberry. Via het onlineplatform biedt ze leegstaande ruimtes aan als vergaderlocaties. ‘Iedereen die een ruimte zoekt, kan bij ons terecht.’

Schlee werkt naar eigen zeggen inmiddels samen met diverse locaties door heel Nederland. ‘In de website is de blauwdruk van Airbnb, kampioen van de sharing economy, te herkennen. Gebruikersgemak staat met stip op één.’

Bezettingsgraad

‘De bezettingsgraden van vergaderruimtes in Nederland liggen ver onder de 50 procent’, aldus de initiatiefnemer.

‘Ons land heeft te maken met een groeiend aantal ZZP’ers en flexwerkers. Alleen al door een uitkomst te bieden aan deze groep, zou het met de bezettingsgraad veel beter moeten kunnen.’

Veiling

Schlee heeft een extra tool toegevoegd aan Meetberry. ‘We verhuren ruimtes door middel van een veiling. Als dat al huurder goed speelt, kun je voor ver onder de kostprijs een paar uur gebruikmaken van de mooiste ruimtes van Nederland.’

Reageer op dit artikel