nieuws

Nederlander exploiteerde illegaal Frans hotel

Hotel

De Nederlandse eigenaar van een illegaal hotel in een Frans kasteel is opgepakt, zo meldden Franse media dinsdag 5 augustus. De man liep volgens France Bleu, een netwerk van regionale radiostations in Frankrijk, vorige week donderdag tegen de lamp tijdens een controle. Hij zit nog vast.

Nederlander exploiteerde illegaal Frans hotel

In het kasteel in het Zuid-Franse Saint-Pierreville, zo’n 150 kilometer onder Lyon, waren 35 kamers en buiten nog eens 13 kampeerplekken, waarvoor geen vergunning was.

Veiligheid

Daarnaast werden de veiligheidsregels niet nageleefd. Zo zouden de elektriciteitsvoorziening, brandmelders en de bescherming van het zwembad niet in orde zijn geweest.

Kasteel

Het gaat volgens France Bleu om Château La Tour. Er waren twaalf mensen in dienst, allemaal geworven in Nederland. Ze werkten zwart, meldt de regionale tak van de publieke omroep Radio France.

Het kasteel is gesloten. De vakantiegangers, vooral Nederlanders, zijn ondergebracht op andere adressen of naar huis gegaan.

Gesloten

Op de Facebookpagina en de website van het hotel is te lezen dat ‘op last van de burgemeester van Saint-Pierreville’ het hotel ‘tot nader order is gesloten’.

Mensen die gereserveerd hebben, krijgen het advies contact op te nemen met hun verzekering.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel