nieuws

Robotbutlers in Aloft Cupertino hotel in de VS

Hotel

Starwood zet in het boetiekhotel Aloft Cupertino in Cupertino, Californië robotbutlers in. De robots kunnen gasten helpen bij het bedienen van de lift of handdoeken op de kamer bezorgen wanneer deze op zijn.

Robotbutlers in Aloft Cupertino hotel in de VS

Het gaat in eerste instantie om een proef met twee robots in het hippe Amerikaanse hotel. De robots staan in contact met het wifi-netwerk van het hotel en de software van de lift. Op deze manier kunnen ze eenvoudige taken uitvoeren zoals op verzoek handdoeken naar een kamer brengen of gasten helpen bij het gebruik van de lift.

Een woordvoerder laat weten dat het om een pilot gaat en dat er continue gewerkt wordt aan verbetering van de robots. Verder is uitgesproken dat de robots vast onderdeel worden van het nieuw te openen Aloft Sunnyvaly hotel later dit jaar.

‘Op basis van het succes van de proef bekijken we of we de robot kunnen inzetten in ongeveer honderd hotels wereldwijd in 2015’, aldus Brian McGuinness namens Aloft Hotels.

De bewuste robots in het Aloft Cupertino hotel zijn momenteel nog in training. Naar verwachting zijn ze 20 augustus voldoende getraind om dan officieel te worden geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel