nieuws

Tour de France stuwt hotelprijzen in Utrecht

Hotel

Hotels in Utrecht kunnen hogere prijzen vragen wanneer de Tour de France volgend jaar de Domstad aandoet. Dat meldt hotelzoekmachine Trivago, die berekende dat afgelopen Tour de France de hotelprijzen in etappesteden flink hoger lager dan normaal.

Tour de France stuwt hotelprijzen in Utrecht

Normaal gesproken zouden reizigers in de etappesteden van de Tour de France gemiddeld 107 euro hebben afgerekend voor een hotelovernachting in een standaardkamer voor twee personen, meldt Trivago. Op dagen dat de Tour langskomt, stijgt deze prijs naar gemiddeld 143 euro. Een stijging van 37 procent.

De start van de Tour de France dit jaar zorgde in Leeds voor een stijging van hotelprijzen van 97 procent. In de stad van de eerste aankomst, Harrogate, stegen de prijzen met 80 procent.

De Grand Départ van 2015 is volgens Trivago nu al zichtbaar in het online aanbod van Utrechtse hotels. ‘Er zijn van te tevoren al minder hotels te vinden dan gebruikelijk. Van een schaarste kan nu nog niet worden gesproken’, aldus Trivago.

Reageer op dit artikel