nieuws

Amsterdam krijgt enorm congreshotel

Hotel

In 2018 moet Amsterdam een hagelnieuw congreshotel hebben met 600 kamers, waar dagelijks 5.000 congresbezoekers terecht kunnen. Daarmee moet het pand één van de grootste congreshotels in Europa worden, zo laat keten Maritim Groep dinsdag weten. Maritim is een grote hotelketen met haar oorsprong in Duitsland.

Amsterdam krijgt enorm congreshotel

Aan de noordzijde van het IJ in Amsterdam moeten de komende jaren twee gebouwen verrijzen. Het één zal dienen als het hotel, het ander als appartementen-toren. In het congresgedeelte moeten jaarlijks 360.000 mensen terecht kunnen. Het hotel wordt 110 meter hoog en krijgt maar liefst 600 kamers.

Derde hotel

De gemeente is blij met de bouw van het complex; de bezoekers geven namelijk geld uit in de stad en dat is goed voor de economie.

Het Maritim is in korte tijd het derde hotel dat zich in Amsterdam Noord vestigt. In de naastgelegen Overhoekstoren komt boetiekhotel Sir Adam met 110 kamers. In het Groot Lab is het omstreden, 750 bedden tellende Clink backpackerthotel van de Ierse familie Dolan gepland, maar onduidelijk is of die plannen doorgaan omdat de vergunningaanvraag deze zomer is ingetrokken.

Maritim hotels is opgericht in 1969 in Duitsland en heeft hotels in onder meer Egypte, China, Spanje, Turkije en op Mauritius.

Reageer op dit artikel