nieuws

ANVR ziet niets in deal Hema met TravelBird

Hotel

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) vindt het onbegrijpelijk dat Hema reizen gaat aanbieden via TravelBird, een online reisbureau dat zich niet aan de wet houdt. Dat heeft Frank Oostdam, directeur van de ANVR, vrijdag gezegd.

ANVR ziet niets in deal Hema met TravelBird

Iedereen die pakketreizen aanbiedt moet volgens Oostdam aangesloten zijn bij het Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), of een alternatief hebben. ‘Dat is wettelijk verplicht en TravelBird is niet aangesloten. Daar moet een vooraanstaand bedrijf als Hema toch ook vraagtekens bij plaatsen? De samenwerking is verbazingwekkend’, aldus Oostdam. Hij wil dat de consumentenautoriteit ACM er ‘kritisch’ naar gaat kijken.

Een woordvoerster van Hema wil alleen maar kwijt dat het om ‘eenmalige actie’ gaat. ‘Via Hema worden trips naar kerstmarkten aangeboden, uitgevoerd door TravelBird.’

TravelBird werd in juni van dit jaar door de ANVR al op de waarschuwingslijst geplaatst, omdat het bedrijf niet voldeed aan de financiële garantieverplichting. Mede-oprichter Symen Jansma zei toen dat het lidmaatschap van de SGR binnen ‘enkele weken’ rond zou zijn.

SGR staat er garant voor dat reizigers hun geld terugkrijgen als het aangesloten reisbureau failliet gaat.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel