nieuws

Groen licht voor Van der Valk langs A7

Hotel

Hotelketen Van der Valk opent in de eerste helft van 2015 een hotel op het bedrijventerrein Kranenburg-Zuid langs de A7. De gemeente heeft groen licht gegeven voor het ontwerpbestemmingsplan. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Groen licht voor Van der Valk langs A7

Het nieuw te bouwen Van der Valk-hotel krijgt 130 kamers. Het complex bevat eveneens een restaurant, brasserie en zaalaccommodatie. In een later stadium komen daar nog eens 50 kamers bij en zal de zaalcapaciteit worden verdubbeld met circa 600 vierkante meters.

Bedrijventerrein

Locatie van de nieuwe noordelijk gelegen Van der Valk is Kranenburg-Zuid, op de grens van Groningen en Eelde. Het gaat om een bedrijventerrein in de gemeente Tynaarlo. De lokale autoriteiten hebben op 9 september ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

Transferium

Naast 226 parkeerplaatsen bij het hotel, worden er voor een transferium op Kranenburg-Zuid nog eens 465 parkeerplekken aangelegd.

Top 100

Van der Valk staat op nummer twee in de horeca top 100 van grootste merken en bedrijven van Misset Horeca met een omzet van €560,5 miljoen.

Reageer op dit artikel