nieuws

Hotelschool The Hague loopt subsidie van half miljoen euro mis

Hotel

De Hotelschool in Den Haag is een half miljoen euro misgelopen door een fout bij een subsidieaanvraag. In een hoger beroep heeft de Raad van State de minister van Onderwijs in het gelijkgesteld.

Hotelschool The Hague loopt subsidie van half miljoen euro mis

De hotelschool zegt recht te hebben op €417.000,- aan subsidie omdat het ministerie in 2012 een fout zou hebben gemaakt bij de berekening van de subsidie. De Raad van State heeft anders bepaald.

Bij de bewuste subsidieaanvraag draait het om 64 eerstejaarsstudenten die op het internaat van de school wonen. De 64 eerstejaarsstudenten zouden volgens het centraal register Hoger Onderwijs een woonadres buiten de Europese Unie hebben, waardoor de school geen subsidie kreeg.

De hotelschool stuurde daarop de namen van de studenten alsnog naar het ministerie omdat ze volgens de school wel gewoon in Nederland woonden. Alleen gebeurde dat na de deadline, waardoor de school de subsidie van bijna een half miljoen euro misloop. Volgens Omroepwest.nl liet de rechter weten dat de school alert had moeten zijn bij het corrigeren van de gegevens.

Reageer op dit artikel