nieuws

Italiaans hotel ontduikt belasting 5 jaar

Hotel

De Italiaanse belastingdienst heeft een tot nu toe onbekend luxehotel ‘opgespoord’ dat sinds de opening 5 jaar geleden nooit belasting heeft betaald. Voor het lommerrijke viersterrenhotel met zwembad, groot park en luxe suites wordt wel uitgebreid reclame gemaakt op internet.

Italiaans hotel ontduikt belasting 5 jaar

Ook zijn op recensiesites goede beoordelingen achtergelaten door mensen die in het hotel in de heuvels van het Piemontese Casale Monferrato hebben gelogeerd.

Dit meldt het Italiaanse persbureau ANSA. De directeur van het hotel is afkomstig uit Noord-Europa. Ook alle andere medewerkers zijn buitenlanders en werken zwart. Volgens de Italiaanse publieke omroep RAI had het hotel een omzet van circa 1,3 miljoen euro. Bij het beheer van het hotel waren drie bedrijven betrokken met dezelfde eigenaar.

De fiscale recherche heeft in de burelen van het hotel geen enkele boekhouding aangetroffen. Het hotel had ook geen tapvergunning of horecavergunning voor de verkoop van levensmiddelen.

Reageer op dit artikel