nieuws

Jan Fischer van Hotel van der Werff overleden

Hotel

Hotelier Jan Fischer is zaterdag 30 augustus overleden. De eigenaar van Hotel van der Werff op Schiermonnikoog, die in 2010 een Koninklijke Onderscheiding ontving, is 74 jaar geworden. De exploitatie van het hotel wordt voortgezet door zijn dochter Charlotte.

Jan Fischer van Hotel van der Werff overleden

Het overlijden van Jan Fischer wordt gemeld door NOS.nl, die in het artikel spreekt over ‘de kleurrijke eigenaar van Hotel van der Werff‘.

Schiermonnikoog

Fischer werd in 1982 voor 1,3 miljoen gulden eigenaar van het hotel op het Waddeneiland Schiermonnikoog, waar hij in de jaren zestig in dienst kwam als kelner.

In de jaren 70 maakte de ondernemer (tijdelijk) carrière in de televisiewereld, onder andere bij de destijds nieuwe actualiteitenrubriek Tros Aktua.

Hotel van der Werff

NOS.nl schrijft dat Fischer als motto had ‘Vernieuwen is een gebrek aan zelfbeheersing’.

Dat betekende dat het hotel zich maar heel geleidelijk en met mate aanpaste aan de tegenwoordige tijd, aldus het artikel.

Exploitatie

De exploitatie van het hotel wordt volgens NOS.nl voortgezet door zijn dochter Charlotte, die vanwege Fischers afnemende gezondheid de laatste jaren al steeds meer taken overnam.

Koninklijke Onderscheiding

Jan Fischer ontving in 2010 een lintje, tegelijkertijd met onder andere voormalig hoofdinspecteur van Lekker Wynand Vogel.

Reageer op dit artikel