nieuws

Marriott en Ikea openen eerste Moxy hotel

Hotel

Het eerste Moxy hotel, de joint venture tussen Marriott en Ikea, opende begin deze maand in Milaan. Binnen tien jaar wil het merk, dat volledig in Nederland is ontwikkeld, 150 vestigingen hebben. Ook in Nederland worden locaties gezocht.

Marriott en Ikea openen eerste Moxy hotel

De stijl van Moxy past geheel in deze tijd, inclusief contemporaine inrichting met ruwe materialen, multifunctionele lobby en storytelling. Er wordt gemikt op de millennials als gasten, wereldburgers tussen grofweg 18 en 33.

‘Over vier jaar zal 60 procent van onze business bestaan uit millennials’, zei bestuursvoorzitter Bill Marriott deze zomer, schrijft het Financieele Dagblad. Daar bereidt de hotelgigant, die achttien ketens telt, zich met deze formule op voor.

Kunstenaars

Moxy wil hip, creatief en online zijn en met minimale middelen maximale beleving bereiken. Zo worden beeldende kunstenaars en andere creatieve geesten uitgedaagd mee te doen aan de ‘blank canvas challenge’, en zo een plek als huiskunstenaar van de eerste vestiging in kunststad Milaan te verdienen.

Ook wordt met zo weinig mogelijk personeel gewerkt, indachtig de Ikeagedachte: wat gasten zelf kunnen, mógen ze ook zelf. Tot een eigen feestje bouwen in de lobby.

Prefab kamers

De kamers zijn pre-fab units die door Ikeadochter Inter Hospitality in Italië worden geproduceerd. Door de modulaire opbouw kan een hotel van 300 kamers in een halfjaar neergezet worden.

De kamers zitten zo slim in elkaar dat de modules bij wijze van spreken met een enkele stekker op het hotel worden aangesloten. Dat scheelt geld. De kamerprijs zal liggen tussen €68 en €95, hoewel het bed, de douches en de Apple TV juist super-de-luxe zijn. Verwacht bij Moxy geen Billy-boekenkasten of andere Ikea-meubelen. Maar Inter Hospitality, die eigenaar wordt van de hotels, is wel de bedenker van verschillende constructietechnieken en slimme oplossingen.

Geen fitness

Moxy wil het ‘beter’ doen dan andere budgetketens. Goede geluidsisolatie, goed bed en sanitair en een prettige lobby. Ander faciliteiten wordt op bezuinigd: geen fitness, geen vergaderzalen en dus minimale personele bezetting.

Moxy wordt in oktober officieel gelanceerd. Na de vestiging op de luchthaven van Milaan staan al Moxy hotels op de planning in Berlijn (twee), München, Frankfurt, Londen, Aberdeen en Oslo. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend. Wel is Inter Hospitality op zoek naar locaties.

Reageer op dit artikel