nieuws

NH: ‘Airbnb zien we niet als bedreiging

Hotel

NH Hotels ziet Airbnb niet als bedreiging. Dat laat topman Maarten Markus weten.

NH: ‘Airbnb zien we niet als bedreiging

‘We zien het niet als een bedreiging. Zulke initiatieven zijn bovendien niet te stoppen. De hotelmarkt moet zich gewoon blijven onderscheiden. Zo investeert NH de komende jaren 200 miljoen euro in bestaande hotels, vooral in de Benelux en Spanje. Amsterdamse hotels als Barbizon Palace, Carlton en Krasnapolsky verbouwen we bijvoorbeeld naar onze luxe versie NH Collection’, aldus Markus op Vastgoedmarkt.nl.

Markus deed zijn uitspraak tijdens het Horwath HTL Hotel Event. Daarbij kwam de impact van Airbnb en shortstay-appartementen ter sprake. Volgens sectormanager Jan van de Doelen van ING azen steeds meer partijen op de traditionele hotelmarkt.

‘Zelfs Google zou zijn intrede willen doen. In dit snelle internettijdperk zien wij dat fantastische verdienmodellen na drie jaar waardeloos zijn. Dat is heel griezelig’, aldus Van de Doelen.

Airbnb biedt alleen al in Amsterdam tussen de 4.500 en 6.000 woningen aan. Vanuit de traditionele hotellerie is er altijd weerstand geweest, mede vanwege oneerlijke concurrentie. Een veel gehoord argument is dat Airbnb’s zich niet hoeven te houden aan allerlei vergunningen.

Reageer op dit artikel