nieuws

Room Mate gaat appartementen verhuren

Hotel

De Spaanse hotelketen Room Mate gaat in Amsterdam appartementen verhuren. In eerste instantie gaat het om 20 appartementen die via een speciale site in de markt worden gezet.

Room Mate gaat appartementen verhuren

Via BeMate.com biedt Room Mate appartementen aan in steden als Amsterdam, Madrid, Barcelona, Miami en New York. Particulieren kunnen hun huis aanmelden via de site van de hotelketen.

Daarmee begeeft Room Mate zich als hotelketen op het terrein van particuliere logiesaanbieders als Airbnb en Wimdu. Pikant detail is dat de hotellerie zich nog altijd behoorlijk verzet tegen spelers als Airbnb en dat er nu een hotelbedrijf is die zelf met een soortgelijk initiatief komt.

Volgens NOS.nl is het idee dat gasten die via BeMate.com boeken gebruik maken van de diensten van de hotelketen. In Amsterdam is Room Mate eigenaar van het Aitana Hotel, waar gasten van particuliere logiesruimtes de sleutel van hun geboekte appartement kunnen ophalen.

Reageer op dit artikel