nieuws

Booking.com denkt aan campus in Amsterdam

Hotel

Booking.com denkt aan een eigen campus in Amsterdam. De boekingsreus zit nu nog verspreid over vijf verschillende kantoren in de Amsterdamse binnenstad.

Booking.com denkt aan campus in Amsterdam

Booking.com denkt aan een eigen campus in Amsterdam. De boekingsreus zit nu nog verspreid over vijf verschillende kantoren in de Amsterdamse binnenstad.

‘We moeten misschien een Bookingcampus in Amsterdam beginnen. Maar we hebben tot nu toe niet echt moeite om geschikte ruimte in de binnenstad van Amsterdam te vinden’, zegt ceo Gillian Tans van Booking.com in Het Parool.

Booking.com biedt alleen al in Amsterdam werkt voor drieduizend mensen. Daarnaast heeft het nog eens vijfduizend mensen werken in dependances in Berlijn, Lille en Shanghai.

Volgens Tans is een locatie in de binnenstad van Amsterdam erg belangrijk. ‘Driekwart van ons personeel komt uit het buitenland. Kantoor en de plek waar het staat, is daarbij doorslaggevend. Deze mensen kiezen eerst voor Amsterdam, daarna voor Booking’.

Booking.com, onderdeel van het Amerikaanse Priceline, doet dagelijks 700.000 hotelboekingen. Over elke boeking krijgt het een commissie. Uit de laatste jaarrekening, daterend uit 2012, blijkt dat het bedrijf 2,3 miljard euro heeft omgezet in dat jaar en de winst ruim 908 euro bedroeg.

Reageer op dit artikel