nieuws

Gui de Vries verlaat Sandton Hotels

Hotel

Oprichter Gui de Vries van Sandton Hotels verlaat per 1 november de hotelketen. De Vries vertrekt om persoonlijke motieven.

Gui de Vries verlaat Sandton Hotels

De Vries stond sinds 2004, samen met compagnon Rogier Braakman, aan het roer van Sandton Hotels. Mede onder zijn leiding heeft Sandton zich ontwikkeld tot een internationale hotelorganisatie met een collectie onderscheidende hotels, die inmiddels diverse gastvrijheids- en kwaliteitsawards in de wacht heeft gesleept, zo laat Sandton in een persschrijven weten.

Persoonlijke motieven liggen ten grondslag aan zijn besluit om Sandton te verlatenn. ‘Ik heb een geweldige tijd gehad bij Sandton Hotels en ben enorm trots op wat we met een klein loyaal en enthousiast team hebben weten neer te zetten. We wilden een nieuw en onderscheidend hotelmerk bouwen en dat is gelukt. Er staat nu een compacte organisatie die klaar is voor de toekomst. Voor mijzelf is dit het moment om invulling te gaan geven aan andere ambities’, aldus De Vries.

Sinds 2010 heeft investeringsmaatschappij Amerborgh een belang in Sandton Hotels. Het hotelbedrijf zal bestuurd blijven worden door algemeen directeur Rogier Braakman en financieel directeur Lars Duurinck.

Na een aantal jaren van consolidatie ligt er voor de hotelcollectie inmiddels een plan klaar om weer gestaag te gaan groeien in het hogere segment. Daarin zal de reeds gevoerde sub-merknaam ‘Pillows’ een prominente rol gaan spelen.

‘We zullen Gui’s persoonlijkheid enorm gaan missen en ik ben dankbaar voor de jarenlange samenwerking, waarbij we elk onze rol konden vervullen. Gelukkig laat hij Sandton Hotels achter als een bedrijf met veel perspectief dat voortvarend verder gaat op de ingeslagen route’, aldus Rogier Braakman.

Sandton Hotels behoort tot de honderd grootste horecabedrijven van Nederland. In de meest recente ranglijst van de Misset Horeca Top-100 staat het hotelbedrijf met een jaarlijkse omzet van 15,5 miljoen euro op plaats 62. Het jaar daarvoor behaalde het nog 21,5 miljoen euro omzet en bezette daarmee plaats 51 in de ranglijst.

Reageer op dit artikel