nieuws

Polsbandjes voor hotelgasten

Hotel

Om toeristen in problemen sneller te kunnen identificeren, gaat Thailand polsbandjes aan hotelgasten geven. Dat heeft de Thaise minister van Toerisme, Kobkarn Wattanavrangkul, dinsdag gezegd.

Polsbandjes voor hotelgasten

Kobkarn neemt de maatregel onder meer naar aanleiding van de moord op twee Britse toeristen enkele weken geleden op het toeristeneilandje Koh Tao. De bewindsvrouw zei dat ze met hotels heeft overlegd over de polsbandjes.

‘Als toeristen in een hotel inchecken, krijgen ze een serienummer dat bij hun identiteitskaart hoort’, legt Kobkarn uit. ‘Ook staan er gegevens op over het resort waarin ze verblijven. Daardoor kunnen toeristen makkelijk worden geholpen als ze bijvoorbeeld tijdens het feesten in de late uurtjes dronken worden of de weg kwijtraken.’

Een elektronisch systeem om toeristen te kunnen opsporen zou volgens de minister een volgende stap kunnen zijn. Verder laat ze weten dat wordt nagedacht over een ‘systeem van buddy’s’. Toeristen zouden kunnen worden gekoppeld aan een lokale metgezel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels