nieuws

Steigenberger verliest mogelijk Kurhaus

Hotel

De Steigenberger Hotel Groep heeft in een persverklaring laten weten zich ‘ernstig zorgen te maken’ over de situatie rond het Kurhaus. Ook zegt de groep er niet zeker van te zijn dat een eventuele koper het managementcontract continueert. De groep zou het beroemde hotel na 35 jaar kunnen verliezen.

Steigenberger verliest mogelijk Kurhaus

‘De Steigenberger Hotel Groep maakt zich wegens de surseance van betaling die is aangevraagd door de Exploitatie Maatschappij Kurhaus Hotel ernstig zorgen over de uitvoering van de managementovereenkomst met betrekking tot de exploitatie van het Kurhaus Hotel in Scheveningen’, luidt de persverklaring.

‘Het is op dit moment nog onduidelijk of de beoogde koper het managementcontract, dat al sinds 1979 wordt uitgevoerd door de Steigenberger Hotel Groep, zal overnemen. Steigenberger onderzoekt momenteel haar rechten en observeert het proces van de insolventieprocedure. Steigenberger Hotels is erg geïnteresseerd om de samenwerking met de nieuwe eigenaar van het Kurhaus Hotel in Scheveningen te continueren.’

Potentiële kopers

Curator Marc Udink heeft dinsdag laten weten dat er potentiële kopers zijn, nadat eerder op de dag bekend werd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Udink verklaarde dat hij de komende twee weken met alle partijen om de tafel gaat zitten om te kijken of een faillissement nog te voorkomen is, schrijft het FD.

Als mogelijke koper werd eerder al Amrâth genoemd, maar ook AXA is geïnteresseerd, wat de mogelijkheid opwerpt dat NH Hotel Group het hotel gaat exploiteren.

Reserveringssites

Ook werd vandaag bekend dat verschillende reserveringssites boekingen voor het hotel niet meer accepteren. De bedrijven hadden nog geld tegoed van het Kurhaus. Maar de exploitant kon de rekeningen niet betalen. Al tijden niet, bevestigen betrokkenen.

Die exploitant is overigens niet Steigenberger. De Duitse hotelgroep is ingehuurd als managementmaatschappij door de échte exploitant. Alleen is door een wirwar van vof’s onduidelijk wie dat is.

Betalingsachterstand

Bewindvoerder Udink bevestigt tegenover NRC Q dat die exploitant al tijden geen huur betaalde voor het Kurhaus. ‘De inkomsten waren veel te laag om de hoge huur van het pand te voldoen.’ Maar volgens hem zijn er genoeg partijen die de exploitatie van het befaamde hotel willen overnemen. De betalingsachterstand is inmiddels opgelopen tot ruim 8 miljoen euro.

Steigenberger staat met een omzet van €28,3 miljoen verdeeld over twee vestigingen op plek 44 in de Misset Horeca Top 100 Grootste bedrijven. Onlangs werd gemeld dat in 2015 een tweede hotel in Amsterdam opent.

Reageer op dit artikel