nieuws

TIO beste hotelschool van Nederland

Hotel

De hotelopleidingen van particuliere hogeschool TIO zijn als beste beoordeeld in de Studiekeuzegids 2015. De eerste vier plekken in de ranglijst van HBO hotelscholen zijn van vestigingen van TIO. De eerste publieke hotelschool is de Amsterdamse vestiging van Hotelschool The Hague, op plek vijf.

TIO beste hotelschool van Nederland

Met een score van 96 is TIO Utrecht de beste hotelschool van Nederland, gevolgd door TIO vestigingen Amsterdam, Hengelo en Eindhoven, die allen 94 scoren. Op plek vijf is de Amsterdamse vestiging van Hotelschool The Hague de eerste publieke hotelopleiding, met 90 punten.

TIO won ook nog de titel Beste middelgrote hogeschool van Nederland, waarin niet alleen de hotelopleidingen meetellen maar alle richtingen die de school aanbiedt.

Nationale Studenten Enquete

Het onderzoek van Keuzegids HBO 2015 is gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquete (NSE), gecombineerd met officiële cijfers, zoals instroom en hoogte van collegegeld. Daarnaast worden ook de prestaties meegewogen.

De prestaties worden gemeten op basis van het aantal studenten dat binnen 5 jaar afstudeert, aantal studenten dat het eerste jaar haalt en het aantal contacturen. Daarnaast wordt ook een expertoordeel meegewogen, deze berust op de accreditatiebesluiten van de NVAO. De totaalscore en het uiteindelijk oordeel berust op de gelijke weging van de 10 scores voor de prestaties en oordelen, zoals verkregen van de huidige studenten via de NSE.

Reageer op dit artikel