nieuws

53ste Euhofa congres succesvol afgesloten

Hotel

Afgelopen week vond in Den Haag het 53e congres van Euhofa International plaats, een wereldwijde organisatie van hotelschooldirecteuren. Het congres werd georganiseerd door ROC Mondriaan.

53ste Euhofa congres succesvol afgesloten

Het onderwerp van het congres was ‘Experience Hospitality Design’ en dit thema hebben de 141 internationale gasten de hele week ervaren, zowel in het academische programma als in de vrije momenten, waarin een keur aan activiteiten werd aangeboden.

Ruim 125 studenten van twee scholen van ROC Mondriaan konden tijdens het congres oefenen in een real-life praktijkomgeving: de International Hotel and Management School en de School voor Toerisme en Recreatie.

Gala

Donderdagavond 6 november werd het evenement afgesloten met een ‘closing gala dinner’ in de Scheveningse Lourdeskerk met optredens van de studenten van de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA), die onder andere in een flitsende vlaggenparade opkwamen.

Gastvrouw van het congres, onderwijsmanager Jacqueline van der Zwan van de International Hotel and Management School van ROC Mondriaan, is tijdens het gala benoemd tot Secretary General van het bestuur van Euhofa. Hiermee volgt ze Harry de Bruijn op die na drie termijnen aftrad.

Dagelijks bestuur

De Oostenrijkse Euhofa-president Maria Wiesinger prees ROC Mondriaan voor de perfecte organisatie van het congres en heette Jacqueline van harte welkom. Samen met de Australische ‘Treasurer’ Gerald Lipman, vormen zij het dagelijks bestuur van Euhofa International.

In haar afsluitende speech werden in het bijzonder de docenten en studenten bedankt, die zich de hele week zo fantastisch ingezet hadden. ‘Het was een enorm leerzame week, het bestuur van Euhofa was ooit een ‘old boys network’ maar is nu een open en professionele instelling aan het worden waar steeds meer vrouwen de dienst uitmaken met nieuwe energie en inzichten’, aldus Wiesinger.

Tot slot gaf Van de Zwan een bel voor goed geluk aan de organisator van het volgende Euhofa congres in Berlijn 2015, waarop de DAPA studenten het gloednieuwe Euhofa lied ten gehore brachten.

Reageer op dit artikel